Nyheter

 • Åpningstider i påsken

   

  I påsken er våre åpningstider:

  Mandag 10/04 klokken 10.00 – 14.00

  Tirsdag 11/04 klokken 10.00 – 14.00

  God påske!

 • Influensaepidemien herjer for fullt

  Selv om influensaepidemien herjer for fullt i Trøndelag nå, er det ikke for sent å vaksinere seg. Årets influensavirus er av en type som rammer eldre hyppigst og hardest, derfor er det spesielt viktig at alle over 65 år vaksinerer seg i år.

 • Smittsom hjernehinnebetennelse

  Folkehelseinstituttet anbefaler at all ungdom i alderen 16–19 år vurderer å vaksinere seg mot meningokokksykdom (smittsom hjernehinnebetennelse) gruppe A, C, W og Y. Ungdom som skal delta i russefeiring har særlig høy risiko for smitte. Se link til folkehelseinstituttet her.

 • Årets influensavaksine har kommet

  Nær én million mennesker i Norge har økt risiko for komplikasjoner til influensasykdom. Av de som får komplikasjoner vil noen trenge behandling i sykehus. Noen opplever å få varig svekket helse som følge av sykdommen. Årets influensavaksine er nå distribuert til helsetjenesten i hele landet.

  Norske helsemyndigheter opprettholder anbefalingene om vaksinering med Fluarix/Vaxigrip mot årets sesonginfluensa. Alle personer med økt risiko for alvorlige komplikasjoner av influensa, anbefales vaksinering.

  Kort om influensavaksinen

  • Influensavirus endrer seg hele tiden. For å oppnå best mulig beskyttelse tilpasses vaksinen hvert år. Effekten av vaksinen avtar over tid. Vi anbefaler derfor at vaksinen tas årlig.
  • Influensavaksinen kan ikke gi influensasykdom.
  • Influensavaksinen har vært brukt i mange år og gir generelt få bivirkninger. Som andre vaksiner kan den gi en lett sykdomsfølelse og feber, samt ømhet der vaksinen er satt.

  Vaksinen anbefales av Verdens Helseorganisasjon og Folkehelseinstituttet i Norge.

  Referanse:            Folkehelseinstituttet (www.fhi.no) 02. oktober 2013.

  Årets influensavaksine har kommet, vi vaksinerer både privatpersoner og bedrifter. Ta kontakt for time eller tilbud til bedrifter.

 • Hjernehinnebetennelsevaksine til russ

  Det er snart russetid og de aller fleste russ har fått tilbud om hjernehinnebetennelsevaksine på skolen. Endel hadde kanskje ikke anledning til å være med på dette, og ønsker denne vaksinen før russetiden. Ta kontakt med oss, så ordner vi time i løpet av en dag eller to. Du får plaster hos oss for utført russeknute!

 • Vaksine mot skogflåttencefalitt

  Skal du oppholde deg i områder med flått i sommer bør du vurdere å vaksinere deg mot TBE-viruset (skogflåttencefalitt). Kjente tilfeller av denne sykdommen er påvist hos mennesker etter flått bitt på sør og øst-landet, men det er nå også påvist viruset hos flått blant annet i Trøndelag selv om dette ennå ikke har smittet til mennesker. Dette er også aktuelt som en reisevaksine, feks ved opphold i sør-Sverige. Se link fra folkehelseinstituttet. Kontakt oss i god tid om du/dere ønsker vaksinen, første gang man tar denne så skal den tas 2 ganger med 1-3 mnd imellom. Ring gjerne på om det er noen spørsmål!

   

 • Myggmiddel med 50% DEET

  Vi har nå fått inn myggmiddel med 50% DEET. Det har tidligere ikke vært lov til å solgt dette i Norge, men det er nå åpnet opp for det. Dette er ett sterkt myggmiddel som kun skal brukes i områder med mye mygg, og helst kun til voksne. Kom innom for mer informasjon eller ta kontakt med oss på telefon eller mail.

 • Utbrudd av kusma i Trondheim

  Det har blitt påvist flere tilfeller av kusma i Trondheim. Det er anbefalt å ta en oppfriskning av MMR vaksinen om du har vært i kontakt med noen som har fått påvist kusma. Hos oss er vaksinen gratis, du betaler kun konsultasjon på 210 kr. Ta kontakt for informasjon og bestilling av time på 93457781. Vi har kort ventetid!

 • Parkering

  Det har i den siste tiden vært vanskelig å finne parkering i nærheten av oss. Dette har noe å gjøre med arbeidet i kanalen og at parkeringsplassene nedenfor Brattørparken er borte. Forhåpentligvis så er det ikke så lenge til de er på plass igjen, men husk at det er parkeringshus under Olavskvartalet og på jernbanestasjonen.

 • Influensavaksine

  Folkehelseinstituttet sier at opp mot 1,5 millioner nordmenn bør ta den årlige influensavaksinen. Er du usikker på om den er anbefalt til deg, gå inn på folkehelseinstituttets sider: FHI .

  Har du andre spørsmål eller ønsker å ta vaksinen, kan du ta kontakt med oss på telefon 93457781 eller mail: kristine@dinreisevaksine.no